De term table magic wordt voornamelijk gebruikt door goochelaars die optreden bij mensen aan tafel. Denk hierbij aan gelegenheden zoals een dinner, receptie, borrel, huwelijk of andere feesten. Een vergelijkbare (of misschien zelfs betere) benaming hiervoor is close-up magic. De goochelaar mengt zich namelijk tussen de gasten en laat hen van heel dichtbij zijn trucs zien. De gasten worden hierdoor persoonlijk betrokken bij de act en regelmatig vindt de magie zelfs in hun eigen handen plaats!
Hoewel veel mensen bij het woord goochelaar denken aan een artiest die op toneel zijn kunsten vertoont, is de close-up goochelaar een veel gevraagd entertainer bij talloze evenementen wereldwijd. Waarom? Omdat een close-up goochelaar van echt elk evenement een onvergetelijke ervaring kan maken! En wel om deze redenen:

1: Close-up magic kan echt overal

Een close-up goochelaar heeft geen podium nodig om zijn kunsten te vertonen. Dit betekent dat in elke ruimte waar een evenement kan worden georganiseerd, een close-up goochelaar kan werken. Een close-up goochelaar werkt namelijk met kleine voorwerpen vanuit zijn eigen zakken of voorwerpen die de gasten bij zich hebben. Sommige goochelaars nemen een klein mobiel tafeltje mee. Voor u als organisator scheelt dat het regelen van randzaken zoals een podium met speciale afmetingen, een ruime backstage en/of verlichting.

2: Het geeft gasten direct gespreksstof

Een close-up goochelaar is erg goed in te zetten als ijsbreker tijdens de inloop van een evenement dat nog op gang moet komen. Tijdens de act ervaren kleine groepjes mensen een aantal wonderlijke of grappige momenten en de indrukken waarmee ze worden achtergelaten zorgen meteen voor voldoende gespreksstof. Ook bij diners als gasten moeten wachten op een volgende gang is de close-up goochelaar een geschikt tussendoortje.

3: Het evenement kan ononderbroken doorgaan

Er is niets zo vervelend als een evenement dat net lekker op gang komt te moeten onderbreken voor een centraal gedeelte. Een slecht getimede speech kan bijvoorbeeld een echte dooddoener zijn. Aangezien een close-up goochelaar zich tussen de gasten begeeft, hoeft het evenement voor hem niet onderbroken te worden.
Overweegt u ook om een close-up goochelaar te boeken voor een evenement of andere speciale gelegenheid? Vraag dan via onderstaande button direct een offerte op of informeer naar de mogelijkheden.

Bonus: 3 tips waardoor zowel uw evenement als uw close-up goochelaar het beste uit de verf komt.

1: Achtergrond geluid
Het is verstandig om van tevoren na te denken over eventuele (achtergrond)muziek tijdens uw evenement. Om een goede kwaliteit te kunnen garanderen is het voor goochelaars belangrijk dat mensen horen wat er gezegd wordt zodat de magie goed overkomt. Is er een band of dj aanwezig? Plan de goochelaar dan in op een moment dat de muziek nog niet zo hard staat, bijvoorbeeld aan het begin van de avond.

2: Eten
Veel gasten vinden het niet prettig om tijdens het eten gestoord te worden. Niemand vindt het fijn om antwoord te moeten geven op vragen met hun mond vol. Een goochelaar tijdens een diner kan het beste worden ingezet tussen de gangen door.

3: speeches
Het is aan te raden dat u de close-up goochelaar laat stoppen met optreden voordat er een speech of andersoortige aankondiging plaatsvindt. Zorg ervoor dat de goochelaar hiervan op de hoogte is of wacht even tot de goochelaar klaar is met het groepje waar hij op dat moment werkt.

Lars van Tuijl

06-30033988

Copyright © 2023